Bijles voor middelbare scholieren

huiswerkbegeleiding

Bijles voor middelbare scholieren

De vakken in de middelbare school zijn zeer uiteenlopend: van Nederlands tot techniek, van chemie tot Duits. Iedereen heeft een favoriet vak waar hij of zij in uitblinkt. Vakken die je minder leuk vindt zijn meestal ook de vakken waar je minder goed in bent. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn als het lukt om de leerstof op het normale tempo bij te benen. Het wordt voor middelbare scholieren pas moeilijk wanneer een vak écht niet begrepen wordt en de achterstand steeds groter wordt of als er door omstandigheden veel lessen gemist zijn. Het inhalen van de lessen die je minder liggen gaat vaak moeizaam, daarbij is hulp via bijles dus welkom. Spijker je kennis dus vlot bij met bijlessen!

Een leraar voor bijles bij jou in de buurt

Wij hebben een landelijk netwerk van leraren in alle vakken van het middelbaar onderwijs. Vind bij jou in de buurt een leraar voor bijles Frans, natuurwetenschappen, economie of eender welk ander vak uit het middelbaar onderwijs. De bijlesleraar maakt een overzichtelijk programma op waarin het voor middelbare scholieren duidelijk wordt wat er geleerd moet worden, welke onderdelen bekeken moeten worden in de bijles en hoe regelmatig er bijles nodig is om het gewenste niveau te bereiken. Onze bijlesleraren kijken daarbij naar de leerstijl van de scholieren en passen hun bijlessen hier op aan. Tussentijds vinden er regelmatig evaluaties plaats en is er ruimte voor zowel de ouders als voor de middelbare scholieren zelf om de planning en doelen aan te passen.

Huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren

Heeft je zoon of dochter moeite met een specifiek vak op de middelbare school, bijvoorbeeld met wiskunde of Frans, en kost het maken van huiswerk hem of haar veel moeite? Dan is hij of zij vast al eens bij jou komen aankloppen voor hulp. Dat is niet altijd even makkelijk, want deze kennis is bij jou in de loop der jaren misschien wat vervaagd… Onze bijlesleraren zijn ook in te schakelen voor huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren. Samen met jouw zoon of dochter wordt er gewerkt aan het huiswerk voor een specifiek vak of aan het huiswerk in het algemeen. Dit kan ter voorbereiding zijn van toetsen, examens of portfolio’s. Je kind kan tijdens het maken van hun huiswerk met al hun vragen terecht bij de huiswerkbegeleider. Samen maken ze een planning voor het maken van huiswerk en worden er doelen en prioriteiten gesteld. Of het nu gaat om huiswerk van een of meerdere vakken, onze leraren zijn ook bij jou in de buurt beschikbaar voor bijles en huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren.

Geef het zelfvertrouwen een boost

De puberteit is vaak een lastige periode voor middelbare scholieren en een deuk in het zelfvertrouwen is zo snel opgelopen. Onzekerheid kan groeien als de schoolprestaties dalen, vooral als je kind er zijn best voor doet. Als ouder kan je vaak helpen, maar er ontbreekt vaak vakspecifieke kennis over bijvoorbeeld Frans, wiskunde of Duits. Wij hebben een landelijk netwerk van leraren in elk vakgebied die jouw kind graag vooruit helpen. Hierdoor zullen niet enkel zijn of haar schoolresultaten verbeteren, maar ook het zelfvertrouwen zal een boost krijgen.

Bijlesdocenten voor middelbare scholieren

Zoek je een bijlesleraar voor jouw zoon of dochter die op de middelbare school zit? Wij maken het zoeken eenvoudig: via het contactformulier geef je aan in welke regio en voor welk vakgebied je een bijlesleraar zoekt. We werken niet met wachtlijsten, dus je wordt zo snel mogelijk in contact gebracht met beschikbare bijlesleraren voor middelbare schollieren in jouw buurt. De kennismaking en eerste bijles zijn volledig vrijblijvend. Zoek dus niet verder en vind de ideale bijlesleraar voor middelbare scholieren via ons netwerk.

bijles

Scholieren

die wij met plezier helpen

Is het tijd
dat het beter gaat op school?