ONLINE EXAMENTRAINING

100% slagingspercentage

huiswerkbegeleiding

Wanneer is examentraining nodig?

Iedereen krijgt ermee te maken in zijn jeugd en studieperiode: examens. Het belang van de examens goed af te leggen is dus algemeen gekend. Daarom kan het verstandig zijn om examentraining te krijgen. Merk je dat jouw kind stress ervaart als de examens dichterbij komen? Heeft je kind moete om zich gestructureerd voor te bereiden op de examens? Heeft je kind moeite met bepaalde onderdelen van de examenleerstof? Dan is je kind niet de enige!

Een groot deel van de scholieren en studenten ervaart problemen bij het leren of het omgaan met de spanning die de examenperiode met zich meebrengt. Zeker bij vakken waar je kind minder in uitblinkt kan één punt het verschil maken tussen al dan niet slagen. Daarom is er de examentraining van Vlakbijles. Onze examentrainingen zijn er voor alle scholieren en studenten in België. Voor elk vak en elk schoolniveau is er de examentraining van Vlakbijles. Daarbij kan je ook nog kiezen of je graag examentraining wil op een locatie naar keuze of online.

Onze examentraining is veelzijdig. Natuurlijk wordt de examenleerstof diepgaand doorgenomen en herhaaldelijk geoefend, maar ook andere zaken zijn van groot belang. Goede examentraining reikt ook bepaalde methodes aan waar de leerling zelfstandig mee aan de slag kan. Daarnaast vinden we het erg belangrijk om de leerling te motiveren, stimuleren en zelfvertrouwen te geven. Want als dat aanwezig is, gaat het leren voor de eindexamens een pak makkelijker. Leren wordt leuker en de cijfers worden hoger.

Van wie krijg je online examentraining?

Onze online examentrainingen worden gegeven door examenleraren die er plezier in hebben om de prestaties van leerlingen te verbeteren. Ze zijn erg gedreven in het overbrengen van kennis en vaardigheden. We noemen onze examentrainers intern liever examencoaches, want een examentraining is pas succesvol wanneer er een goede samenwerking is tussen de coach en de leerling. Dan komen de hogere cijfers en het zelfvertrouwen richting de examens vanzelf.

Onze examentrainers maken in het begin meteen een op maat gemaakt plan van aanpak en zoeken naar de examenleerstof waar de leerling het moeilijk mee heeft. Samen overlopen ze de lastige leerstof en helpt de examentrainer om deze leerstof beter te begrijpen en onthouden. Je wordt niet zomaar examencoach bij ons. Wij willen er zeker van zijn dat ze gekwalificeerd zijn en jou adequaat kunnen helpen. Daarom moeten ze bij ons speciale trainingen volgen. Wij hebben verspreid over heel België meer dan 1500 examencoaches klaarstaan. Dus ook in jouw regio kunnen we examentraining geven en jou voorbereiden op de examens. Natuurlijk kunnen we op verzoek ook online examentraining geven.

Examentraining met een klik

Het is voor ons enorm belangrijk dat er een klik is tussen de coach en het kind en dat ze goed met elkaar overweg kunnen. De online examentraining is dan leuker én succesvoller. Heeft jouw kind bijzondere omstandigheden, behoeftes of wensen? Laat het ons weten, daar houden we rekening mee bij het zoeken naar de juiste examentrainer.

Wat is het verschil tussen examentraining, bijles of huiswerkbegeleiding?

Elke leerling en hun ondersteuningsbehoefte is anders. Daarom gebruiken wij verschillende methodes. Zo is onze online examentraining bedoeld voor alle leerlingen die examens moeten afleggen, op elk niveau dan ook. Bij examentrainingen behandelen we de examenleerstof en hoe de leerling zich het best op de examens zelf kan voorbereiden
Bijles aan huis of online is er voor leerlingen die problemen ervaren met een bepaald vak. Omdat ieder kind op zijn eigen manier leert, wordt deze begeleiding op persoonlijk niveau aangepakt. Huiswerkbegeleiding is een verstandige keuze wanneer je kind niet goed kan plannen of weinig motivatie heeft.

Huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining zijn in grote lijnen natuurlijk wel hetzelfde: het draait om motivatie, zelfvertrouwen en kennis. Dat is waar een van onze coaches je mee helpt. En vanwege die gelijkenis maken wij geen onderscheid in de tarieven: al onze diensten hebben dezelfde scherpe prijs. Wij leveren al onze diensten bij jou thuis, maar ook online kunnen we je verder helpen. Met onze beproefde methode van online bijles, online examentraining en online huiswerkbegeleiding is jouw kind verzekerd van dezelfde hulp, maar dan via een rechtstreekse videoverbinding.

De beste in online examentraining

Hakim had er in het vierde middelbaar met zijn pet naar gegooid. Hij speelde liever voetbal op het pleintje achter de hoek, zijn cijfers waren daardoor niet goed. Met de hakken over de sloot ging hij naar het vijfde middelbaar. In het begin van het vijfde jaar deed Hakim nog steeds zijn best niet, terwijl hij aan zijn klasgenoten zag dat ze net steeds harder gingen werken nu de examens eraan kwamen. Dit zorgde voor stress en het besef dat hij ook tot actie moest overgaan. Hij liep enorm achter met zijn werkstukken en de examenleerstof leren en oefenen. Hij had niemand die hem kon helpen op dat moment.

Onze coach Stan (25), die zelf economie studeert en al jaren voor ons werkt, wilde Hakim graag helpen. Samen namen ze door wat er allemaal gedaan moest worden en waar hij nu juist achterstand in had.

Stan hielp hem met wiskunde en natuurwetenschappen en de stevige bijbehorende formules. Langzaamaan zag hij Hakim groeien: zijn zelfvertrouwen nam toe, zijn zin om te leren was terug en hij ondervond dat hij alles onder controle kon krijgen. Het was Stan gelukt om Hakim op het juiste pad te brengen. Waar hij eerder de moed bijna had opgegeven, had hij nu zelfs zin in de examens. Dat bleek achteraf terecht te zijn: hij had geen enkele moeite met de examens en scoorde schitterende cijfers.

Examenncoach: Sterre (21)
Dagelijks wordt onze hulp gevraagd voor examentraining. Sterre is zo’n examentrainer die we graag aan het werk zetten. Natuurlijk levert het geven van examentraining haar een leuk zakcentje op, maar zij wordt ook echt gelukkig van het geven van hulp aan leerlingen. Ze is vooral goed in wetenschapsvakken: ze blinkt uit in onder andere wiskunde, chemie en biologie, vakken die de meeste scholieren lastig vinden. Hoe draagt ze haar enthousiasme over?

“Het knelpunt zit meestal niet in het niveau van leerlingen. Ze lopen gewoon vast op de basis en logica die ze uit het oog verloren zijn. Ik leg ze de basis nogmaals uit en vertel ze wanneer ze die toe moeten passen en hoe ze ermee kunnen jongleren. Het is verbijsterend om te zien hoe snel een leerling daarna enthousiast wordt en de leerstof aankan. Genieten!
Ik merk dat ik meestal inhoudelijk niet heel veel werk meer hoef te doen als de basis goed is. Daarom concentreer ik me daarna op motivatie en ezelbruggetjes en advies zodat ze compleet ontspannen in het examenlokaal zitten als het zover is.”

100% Slagingspercentage na onze examentraining

Vlakbijles heeft een slaagpercentage van 100%. Ja, echt 100%, dat lees je goed. Dat komt omdat we ons niet alleen concentreren op cijfers. We willen dat onze leerlingen hun leerstof ook écht begrijpen en daardoor correct kunnen toepassen. We willen dat onze leerlingen zelfvertrouwen krijgen zodat ze hun studie beter plannen en daardoor elke toets of examen met vertrouwen kunnen aanpakken. Al 10 jaar werken wij met zulks succes!

Is het tijd
dat het beter gaat op school?